Traditionen med Halloween är ett relativt nytt fenomen i Sverige, men en sak som svenskar gärna adopterar fort är en anledning att ställa till med fest. Det har därför blivit vanligt även i Sverige att man runt den sista oktober bjuds in till eller bjuder in till en Halloweenfest.

En Halloweenfest skiljer sig ofta inte mycket från vilken annan hemmafest som helst, men det finns två viktiga undantag. Dels förväntas det att alla gäster har klätt ut sig. Dels bör alla dekorationer och den mat som bjuds på festen ha ett tydligt skräcktema. När det gäller utklädnaderna behöver de inte nödvändigtvis vara av läskig karaktär. Man behöver alltså inte komma som zombie, vampyr, häxa eller något annat monster, utan kan klä ut sig till en känd artist, sin politiska förebild, sin favoritkaraktär i ett tv-spel, eller vad man än vill. I USA är det snarast en sport att klä ut sig till något som refererar till aktuella händelser. Under förra året, 2015, gick till exempel många utklädda till ”Left Shark” från Katy Perrys framträdande i pausunderhållningen i Super Bowl.pumpkin-988231_960_720

För att anordna en Halloweenfest som lever upp till alla förväntningar är det ett måste att karva till en egen pumpa. För att göra detta krävs förutom en pumpa diverse redskap för att gröpa ur och skära i pumpan. Börja med att skära av botten eller ovansidan av pumpan för att skapa ett hål. Gröp sedan ur innehållet. Det kan vara en bra idé att rita motivet du har tänkt dig på pumpan innan du börjar skära, men när du är nöjd är det bara att låta slakten börja. Förutom en snygg pumpalykta finns det ytterligare en sak som garanterat skapar Halloween-stämning, och det är en bålskål fylld med torris. Torris, eller kolsyresnö, skapar en tjock, vit dimma som rullar ner över bordet och golvet. Effekten det skapar kommer garanterat att imponera på dina gäster.

Om ditt företag planerar att anordna en kick off i Stockholm runt Halloween kan det vara ett utmärkt tillfälle att ställa till med en riktig Halloweenfest. Eftersom Halloween är en amerikansk högtid kan ni börja kvällen med amerikansk mat på O’Learys i Kista, och sedan dra vidare till er läskiga fest.